ADED ne yapar?

2016 yılında S Konsept Akademi’nin uzman kadrosu ile oluşturulan, ağırlıklı olarak toplumsal sorunlara karşı sivil toplumun gücünü ve kurumların duyarlılık yapısını harekete geçiren toplumsal sorumluluk projeleri organize eden kuruluşuz. Başkanımız, Uluslararası Aile Terapileri Derneği (IFTA- International Family Therapy Association) üyeliğini de yapmaktadır.

ADED'in Bakış Açısı

Hüküm süren kapitalizm sebebiyle getirilen kazanım ve tüketim hedefi, toplumun sosyolojik yapısını alt üst ederek çoğumuzu bencilliğe itti.

Suriyeli bir aile için bize ne dedik, fakat AYLAN bebek için hepimiz gözyaşı döktük.
İstismara uğramış bir çocuk için kılımızı kımıldatmadık fakat o çocuk büyüyüp bizim çocuğumuzu istismar ettiğinde hayıflanıp durduk.
İhmal edilen her çocuk, şiddete / intihara meyilli yahut iletişim kuramayan birer yetişkin haline geldi, bize zarar verdi, öfkelendirdi yahut bizler algılayamadık onları eleştirdik, yerdik.
Ama hep kolay ve bencilce olanı seçtik. Peki, bu toplumsal tutarsızlığın sebebi ne?
Sosyal sorumluluk bilincini aşılamak yerine çoğunlukla küçük paralar harcayarak yahut sadece hayıflanarak vicdanımız rahatlattık ki bu aslında en tehlikelisiydi çünkü biz, bize bağımlı orduların çoğalmasını bilmeden teşvik ettik.
Normalliğin tanımlamasını sessiz, sakin, uyumlu, kabul eden, fazla düşünmeyen olarak tanımlamaktan kendimizi alıkoyamadık.
Hem kendi yaşamımızın monotonluğundan şikâyet ederek hem de çocuklarımızı at yarışı gibi koşturmaktan bıkmadık.
ADED DERNEĞİ buradan çıktı. Yani hepimizin aslında aynı gemide olduğunu hatırlatma amacından…
Sosyal sorumluluğa, sosyal bilinci ekleyerek yola çıktık. Kurumların da sosyal sorumluluk bilincini toplumsal yaralara yönelterek…

ADED Başkanı

-10/1998 – 04/2004: S. Pedagoji bölümü Bremen Üniversitesi/ ALMANYA
-Diploma Tezi: Türkiye ve Almanya’da ki Sokak Çocukların Yaşam Statüleri ile ilgili.
-Psikoterapi Eğitimi ve Gelişim Psikolojisi Lisans Üstü Eğitim
Diakonisches Werk, Bremen (Diakon Vakfı ) Almanya’nın Aileden Sorumlu Devlet Uluslararası Aile Terapileri Kongresinde “Senior Projesi Sunumu” (Emekli Olmuş Kişilerin Tekrar Yaşama ve Üretime Kazandırma Projesi)
Avrupa Birliği Bakanlığının (Almanya) bir projesi olan: Türklerin Uyumu ve Entegrasyonu bölümünde proje sorumluluğu.
Almanya Eğitim Enstitüsü Süpervizörlük, Koç’luk Eğitiminde Konuşma terapisi, Kişilik terapisi, Sistematik Aile terapisi, Davranış Terapilerinde Başarı ve Koçluk sertifikası (1000 saatlik)
Süleyman Demirel Üniversitesi 450 saat Aile Danışmanlığı Eğitimi
Aile Danışmanlarına, Psikologlara yönelik yapılan üniversite onaylı Aile Danışmanlık ders eğitmenliği
Omni ileri Hipnoz Eğitimi
Psikolojik Danışmanlık Dairesi’nde Çocuklar ve Gençlerin gelişimleri ile ilgili tüm sorunlarda teşhis terapi ve danışmanlıklar,
IFZ Frankfurt Aile Merkezinde  kronik psikotik hastaların rehabilitasyonu alanında  gözlem katılım çalışması
Projesinde Uzman ve Danışman olarak çalışma
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde Psikotik Hastaların rehabilitasyonunda 1,5 yıl çalışma.
İFTA International Family Therapy Association (Uluslararası Aile Terapileri Derneği) üyesi
Ulusal ve uluslararası Psikiyatri Kongrelerinde sunum çalışmaları
Bremen’de bağımsız gazetecilik, (Uluslararası Bağımsız Gazeteciler Birliği Üyeliği /Als Freie Journalist)
7. Ulusal Sokak Çocukları Kongresi’nde ”Sokak Çocuklarını Topluma Kazandırma ve Aile Terapisi Projesi” sunumu
Devam eden birçok sosyal sorumluluk projesinin yöneticiliği…
DOKTORA ÇALIŞMASI DORTMUND Üniversitesi (03.2017-…)

Peki! ADED'in Amacı Ne?

Toplum içindeki dezavantajlı gruplara yönelik innovatif toplumsal çözümler üretmek.

Örneğin kişilere sadece eğitim verip gittiğinizde en iyi ihtimalle küçük bir farkındalık uyandırabilirsiniz, fakat bilinçlendirici programlar uyguladığınızda ve onlarla konuştuğunuzda hayatlarına dokunursunuz.
İhmal edilmiş, sosyoekonomik düzeyi olumsuz çocuğu burslu okutabilirsiniz fakat ona ve ailesine sunulacak profesyonel psikolojik destek ile bir ailenin yaşamını tümden değiştirir, o çocuğun yaşamı boyunca daha başarılı ve mutlu olmasını sağlarsınız. ADED bunun için var.
Kişilere pedagojik, psikolojik, aile danışmanlıkları vererek kişilerin güçlenmesini, mücadele hırslarının oluşmasını, hayallerinin peşinden koşmasına destek oluyoruz.

ADED; kişilere para, giysi, barınma, yiyecek vermek yerine kişilerin yaşadığı travmaları atlatması için onlara profesyonel destek verir, olanak sunar, hayallerinin gerçekleşmesi için organizasyonlarda etkin rol üstlenir.

Gelişmelerden haberdar olmak için sayfalarımızı takip edebilirsiniz.